Кампания срещу ваксините разболява милиони деца, извежда в заглавие ТРУД. 

...
Кампания срещу ваксините разболява милиони деца, извежда в заглавие ТРУД. 
Коментари Харесай

Здраве и стил на живот - избрано от печата



Кампания против имунизациите разболява милиони деца, извежда в заглавие ТРУД .  Заболявания, които са изцяло предотвратими посредством ваксина, разболяват всяка година милиони деца в Европа, в това число в България. В основата са акции в доста страни против имунопрофилактиката. Само от варицела страдат над 5,5 млн. дребни пациенти на остарелия континент годишно – 3 млн. под 5-годишна възраст, като част от случаите приключват съдбовно. Основните аргументи са съмнение или отвращение на родителите да ваксинират децата си, не добре осведомени медицински служащи, които да оказват помощ на околните да вземат вярно решение или липса на ваксини. Данните бяха изнесени в сряда по време на кръгла маса в Народното събрание на тематика “Съвременни провокации в профилактиката на ваксинопредотвратимите болести ”. Епидемичният гърмеж от морбили у нас в интервала март-юли е разболял 165 души, съобщи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. По думите му 90% от всички случаи са на неимунизирани или отчасти единствено ваксинирани пациенти, т.е. болестта е било предотвратимо. Една от аргументите за съмнение у родителите дали да имунизират децата си е съмнение в здравната система и би трябвало да се работи в тази посока, разяснява още експертът.

Пирамида и куб в математиката за 4-ти клас, отбелязва МОНИТОР . Пирамидата и кубът влизат в учебниците по математика за 4-ти клас. Това излиза наяве от плановете на нови образователни стратегии, които са оповестени на уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН) за публично разискване. От тях излиза наяве, че хлапетата в последната година на началния стадий ще учат повече геометрични фигури и тела. Освен досегашните квадрат и правоъгълник се прибавят още кълбото, цилиндърът, конусът, паралелепипедът. От просветителното министерство са обяснили пред вестника, че децата ще се учат единствено да разпознават тези фигури. Така да вземем за пример по история в пети клас те ще учат египетските пирамиди, по тази причина е планувано в учебниците по математика за четвъртокласници да участва това геометрично тяло.

В плана на образователна стратегия по литература пък е заложено четвъртокласниците да се научат да рецитират три наложителни стихотворения - „ Обичам те, родино… ” на Елисавета Багряна, „ Моята учителка ” на Леда Милева и “Майка ми ” на Иван Вазов.

Второто нарастване на пенсиите ще е приблизително 17 лева за 824 хиляди души, написа СЕГА . От 9 октомври 824 хиляди пенсионери ще получат по-висока пенсия със приблизително 17 лева От идващия месец минималната пенсия за стаж и възраст става 200 лева Това е второто нарастване на пенсиите за тази година, контрактувано сред ГЕРБ и сътрудниците им в ръководството. Така 724 хиляди пенсионери, които в този момент вземат под 200 лева, ще получат друго нарастване, с цел да стигнат новия най-малък размер. Сред тях са и минимални инвалидни и наследствени пенсии. Отделно още към 100 хиляди вдовишки добавки ще се усилят, заяви министърът на труда Бисер Петков пред Би Ти Ви. С това нарастване близо 38% от възрастните хора у нас ще са с минимална пенсия. Минималната пенсия за стаж и възраст се дава и на хора, които нямат импортирани осигуровки даже и за най-малък размер, само че по закон Национален осигурителен институт им приравнява пенсията. Хората с действителен принос към системата обаче получиха единствено едно нарастване - с 2.4% от юли.

Съли Ърна даде обещание да се върне с " Годсмак " и нов албум, четем също в СЕГА . Че България е една от обичаните музикални подиуми на Съли Ърна, стана ясно още преди година. През октомври 2016 година вокалистът на американската алтернатив-метъл тайфа " Годсмак " изнесе първите си независими концерти у нас, като изпълни зала 1 на НДК два пъти за един ден. Второто му солово посещение в София събра над 7000 почитатели в " Арена Армеец " и те още веднъж се врекоха във честност на един от най-обичаните гласове в актуалната музика. Той пък за следващ път разгласи страната ни за собствен втори дом и това бе премного, с цел да пламне искрата на взаимната благодарност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР